Telefonkatalog blev hjärtan på tråd

Idag har jag haft en rolig stund med min lilla sax, en gammal telefonkatalog och min symaskin. Resultatet blev en girland med tredimensionella hjärtan som nu hänger i badrummet :-)



Utrustning & material; Telefonkatalog, sax, kartong, penna, symaskin med tråd

Så här gjorde jag;Jag började med att göra en hjärt-mall i kartong. Sedan drog jag ur tre sidor ur en tefonkatalog, la dem i en liten hög och ritade upp mina hjärtan. Därefter klippte jag ut alla hjärtan. Det går bra att klippa alla tre sidorna på en gång, men man måste se till att hålla ihop sidorna så att de inte glider isär... När jag klippt ut så många "hjärt-högar" som jag ville ha till min girland var det dags för nästa moment - att sy. Jag började med att "sy i ingenting" ett par decimeter, den lösa tråden hänger jag upp girlanden i. Sedan tog jag min första hjärt-hög och sydde ihop de tre sidorna. Därefter sydde jag i ingenting i några centimeter och sedan en hjärt-hög igen osv. Jag valde att ha sju hjärtan på min tråd... Innan det är dags at hänga upp girlanden så vek jag i sär sidoran, för att få den tredimensionella effekten.

2 kommentarer:

  1. Vilka fina och det låter ju som om de inte ska vara helt omöjliga att göra själv. Kan jag länka hit från min blogg? mvh Pysselfia

    SvaraRadera
  2. Roliga! Jag provade att göra såna idag och bloggade om det (länkade hit också). Tack för tipset!

    SvaraRadera